De muziek en de beleving

We zijn echt niet minder van muziek gaan houden. Wel zijn mensen muziek anders gaan beleven. Beter gezegd: de manieren waarop muziek beleefd wordt lopen mijlenver uiteen. Sommigen kunnen met gemak urenlang starend in de ruimte niets anders doen dan luisteren, terwijl dat voor steeds meer anderen iets onbegrijpelijks is. Wanneer je je oren gebruikt kun je immers nog zoveel andere dingen doen. Er moet bovendien veel gedaan worden op een dag. En het liefst zo snel mogelijk. We zijn razendsnelle beslissers. Of er naar dat ene concert gegaan wordt, hangt af van slechts een snelle impressie. En die moet indruk maken. Daarna is het zaak dat die niet teleurstelt, natuurlijk.

Met dit in het achterhoofd, of eigenlijk het voorhoofd, maakt Nachtmusik klassieke muziek ook aantrekkelijk voor de bezige bijen, duizendpoten en snelle beslissers onder ons. Toch zonde als een middelmatige foto potentiële bezoekers ervan weerhoudt naar een geweldig concert te komen. Of als een voorstelling zo’n pijn doet aan je ogen dat je er bijna doof van zou worden. Tsja, het oog wil ook wat!

Hieronder twee van de nieuwe beelden die we van Pianoduo Scholtes & Janssens maakten, opdat die recht doen aan hun podiumkwaliteiten. Want een concert van Scholtes & Janssens is een beleving die je niet wilt missen.

The Scholtes & Janssens Piano Duo by Nachtmusik X Laila Cohen Studio
The Scholtes & Janssens Piano Duo by Nachtmusik X Laila Cohen Studio
Scholtes_Janssens
The Scholtes & Janssens Piano Duo by Nachtmusik X Laila Cohen Studio