Artists Management

Nachtmusik onderhoudt persoonlijk contact met concertpodia en andere opdrachtgevers. Door daarnaast de artiest te begeleiden op het gebied van carrièreplanning, podiumpresentatie en styling, doet Nachtmusik net iets meer.

Het management wordt geleid door musicologe Mimy Jadoenathmisier. Eerder was zij werkzaam bij de afdeling Programmering van Het Concertgebouw. Ze staat met één been in het epicentrum van de klassieke muziek en met het andere midden in het jonge Amsterdamse leven van ondernemerschap en cultuur. Met een achtergrond in Italiaanse opera, maar ook regelmatig op de catwalk te vinden. Ze gelooft dat visuele aantrekkingskracht en uitstraling de magische werking van muziek kunnen versterken. In Nachtmusik bewaakt ze een hoge standaard op het gebied van muzikaliteit en performance, stimuleert samenwerkingen tussen artiesten en maakt het mogelijk dat klassieke muziek en vooruitgang verenigbare begrippen zijn.

Lees hieronder ook een interview met Mimy over het management Nachtmusik.

 

Mimy Jadoenathmisier by Marc van Praag

Interview ‘Nachtmusik’. Tekst: Madeleine Rood

Full time werken is voor veel musici bijna niet mogelijk, weet Mimy Jadoenathmisier van Nachtmusik. ‘’Daarom kan het voor musici heel aantrekkelijk zijn om te spelen of zingen bij commerciële evenementen, zoals bedrijfsfeesten, diners, huwelijken of beurzen.’’ Mimy Jadoenathmisier bemiddelt tussen musici en de organisatoren van de evenementen. ‘’Ik heb veel goede contacten, van concertprogrammeurs tot eventmanagers. En de musici kunnen er van op aan dat ik de kwaliteit waarborg. Ze staan niet in een bestand tussen coverbands of entertainmentacts. Ook zie ik er bijvoorbeeld op toe dat zangers niet onversterkt in een droge akoestiek zonder begeleiding hoeven te zingen. Dat is te belastend en ook niet leuk voor ze. Ik regel juist goede omstandigheden en ze staan tussen musici van hoog niveau. Ze kunnen zelf ook laten zien wat ze in huis hebben, om zo in aanmerking te komen voor de grote podia.’

Muziekwetenschapper Mimy Jadoenathmisier is met Nachtmusik begonnen, omdat zij zelf zoveel van muziek houdt. Ze hoopt dat dankzij haar bemiddeling tussen musici en evenementenbureaus zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met klassieke muziek van hoog niveau.

Het gaat vooral om akoestische, onversterkte muziek (tenzij de akoestiek om versterking vraagt).

Musici met wie Mimy Jadoenathmisier werkt, heeft ze allemaal zelf horen en zien spelen tijdens haar werk bij de programmering van het Concertgebouw. ‘’Ik let ook op de podiumpresentatie, of er potentie in zit om iets spannends neer te zetten op het podium. Ik heb vooral enthousiaste musici, die er stáán en contact maken met het publiek.’’ Ze is altijd op zoek naar ‘goede musici met een waanzinnige podiumpresentatie’. Ze vindt het bovendien leuk om mee te denken over hoe het totaalplaatje eruit ziet. Mimy: ‘Maar muziek blijft uiteindelijk de essentie.’